Okategoriserade

Vad din kropp försöker säga till dig och hur du gör den nöjd

Kroppen är fantastisk bara vi lär oss att lyssna på den. Nedan följer några saker som kroppen gör i sin kommunikation med oss.

  • Sugen på salt/saltar maten mycket – en anledning kan vara vätskebrist eller binjureutmattning. Visste du att om man dricker för lite vatten så kan det uppstå en elektrolysobalans som i sin tur kan leda till sug efter salt. Jod brist kan också vara en annan anledning dessutom påverkar jod sköldkörteln och är en livsnödvändigt grundämne.  Gör kroppen nöjd: Drick: vatten, gurk-/citron vatten, kokosvatten, sellerijuice, färskpressad äppeljuice. Ät: spenat, morötter, alger, fisk/skaldjur
  • Måste ha sött/choklad/allergier – kan ha med magnesiumbrist att göra. En anledning till att tjejer ofta vill ha choklad under mensen är för att mineraler så som zink och magnesium förs ut via mensen. Läsk, alkohol, kaffe och socker sänker även magnesiumhalten i kroppen. Jag personligen upplever mina allergireaktioner starkare under mensen. Gör kroppen nöjd: Ät pumpakärnor, cashewnötter, kakao, havregryn, avokado, banan, potatis, vitkål, spenat, råris och mörk choklad
  • Sugen på fet mat – du kan vara stressad eller sovit för dåligt. Dessa två saker kan skapa övervikt och fetma. Hur många har inte tagit något onyttigt nån gång för att de går snabbt och ger snabb energi för att man just är för trött/stressad för att orka laga mat. Som ett resultat av detta faller energin snabbt strax efter och vi blir ännu mer trötta. Visste ni att i Japan så erbjuder man vilorum att sova i på lunchen för att minska stress, kanske en anledning till att många japaner lever länge och är slanka? 🙂  Gör kroppen nöjd: Ät avokado därför att det minskar stress och ångest. Fermenterad mat har även en direkt påverkan på din hjärnas kemi alltså mer choklad, yoghurt och kombucha till folket.

Andra symptom som avslöjar vad din kropp försöker säga dig!

  • Sköra naglar, torrt hår – kan vara zinkbrist eller en överbelastad lever.
  • Svårt att somna – stress eller brist på binjurehormoner
  • Tungsveda – brist på b vitaminer. B vitaminer hittar du i: linser, broccoli, spenat, potatis och solrosfrön
  • kramper i vaden – kan bero på magnesiumbrist

Vissa säger att lyssna på kroppen så kommer den guida dig rätt jag tror även det ligger något i det 🙂