Okategoriserade

När två olika världar möts – hur allt hänger ihop

Hej hoppas allt är bra med er!

Som ni kanske vet så lider jag av många olika allergier men som även blivit färre. Så skönt! Men vilken nitlott att drabbas såhär kraftigt när ens föräldrar inte har några allergier och inte heller syskonen. Nåja, några reagerar lite på pollen visserligen men min tanke är att de inte bara kan vara ren otur att allergierna blossat upp för mig. Det är inte så att jag är född med dom utan de kom lagom tills jag blev myndig. Grattis på 18 års dagen, här får du massa allergier. Jo jag tackar 🙂

Jag har länge tyckt om att läsa om allt som har med hälsan att göra och tycker det är kul att reflektera. Tankarna om hur allergierna hänger ihop i mitt fall samt säkerligen många andras tänkte jag sammanställa nedan genom att kolla på allergiorsaker från två olika synsätt.

Vad orsakar allergier enligt forskningen/läkare

 • D vitaminbrist – som visar sig genom trötthet, blek hy, ångest, depression, svaga muskler och sämre uthållighet. Bristen kan även bidra till sjukdomar såsom infektionssjukdomar, MS och vissa cancerformer samt diabetes.  Kanske är det just brist på d-vitamin den primära orsaken att Skandinaviens folk lider av allergier mest. Då vi faktiskt får minst sol. Minns när jag var i Grekland och sa att jag var allergisk mot nötter. De kollade på mig som jag skojade och sa: you are nuts? 🙂
 • Magnesiumbrist – kan visa sig som PMS, hjärtproblem, kramp i vaderna, högt blodtryck, låg energi, irritation,ångest och depression.
 • Ärftlighet men detta stämmer inte i mitt fall.
 • Virussjukdomar i tidig barndom. Drabbades av många urinvägsinfektioner som bebis dock är detta bakterier.
 • Antibiotika, här har min mamma sagt att jag fått extremt mycket antibiotika som bebis (beskyller varken vården eller mamma då man inte visste antibiotikans baksidor då). Men utan att överdriva har jag intagit över 50 st kurer i mitt liv.
 • Förstörd tarmflora, detta kan ske bland annat p.g.a antibiotika eller om kosten är begränsad.

Vad orsakar allergier enligt ett holistiskt synsätt

 • Tungmetaller, symptom på det kan vara ångest, koncentrationssvårigheter, utmattning och allergi
 • Bakterier/virus
 • Obalanser i tarmen samt för lite goda bakterier i magen.
 • Överbelastat/försvagat immunförsvar
 • Överbelastad lever p.g.a. kemikalier, alkohol och onaturlig kost. En annan sak som många kanske inte tänker på är att levern överbelastas om man äter för mycket (ni vet känslan efter ett stort julbord, inte så bra helt enkelt.)
 • Giftig värld – med det menar jag att smink, parfymer, hudvård och hårvårdsprodukter är alla fulla i gifter. Likaså är det gifter/tillsatser i det vi dricker eller äter. Allt detta belastar våra organ som fungerar som våra reningsverk. När dom blir överbelastade sägs det att organen inte längre kan rena våra kroppar så bra och allergi och eksem dyker upp. Kanske är det därför händer och fötter kliar vid leversjukdomar?
 • Allergier är kopplade till citronsyra E330
 • Brister på magnesium, d vitamin, kalcium, b6,b12, kalium, koppar, A vitamin är alla kopplade till allergier enligt de holistiska synsättet.

Man ska aldrig vara sin egen doktor sägs det men man kan ju lägga ihop 1+1 😉

Lämna gärna kommentarer om ni kommit på vad er allergi orsakas av eller om ni känner igen er i ovannämnda symptom.  Nedan ser ni en bild på min och sambons hund 🙂