Okategoriserade

Magin med meditation

Hej vänner!

Det var ett par dagar sen jag skrev här på bloggen. Anledningen till det är för att jag haft det lite tufft på det privata planet. Så därför valde jag att faktiskt ta ett par dagar och bara rå om mig själv och la alla måsten på hyllan, ibland behövs det. Så vad har jag gjort under veckan? Kort sagt så har jag gjort det jag känner för. Men något jag gjort mycket denna veckan är att meditera. Så skönt, ibland somnade jag och ibland gav det mig mer energi. Visste ni att meditation ger dig massor av positiva effekter. Nedan följer några oväntade fördelar med meditation.

  • Stressen minskar avsevärt
  • Sömnen förbättras och du sover nätterna igenom
  • Du glömmer inte saker lika ofta då minnet förbättras och tankar som bara maler blir mindre
  • Du får energi, kanske är det just stillheten i meditationen som gör att det blir som en micro paus i vardagen.
  • Hjärtat mår bättre, enligt forskning har personer med hjärtproblem gjort framsteg när det börjat meditera
  • Du blir gladare
  • Du får bättre fokus, elever som studerar har visat sig få bättre betyg via meditation
  • Meditation istället för värktablett vid huvudvärk sägs meditation stilla det onda
  • Du kan affirmera under meditationen på sånt du är tacksam för eller önskar i ditt liv.

Hur ska man börja då? Mitt tips är att börja med en meditation som någon pratar dig igenom hela meditationen. Finns ett stort urval på Youtube. Ett annat tips är att inte ta en lång meditation. Hitta en som är max 5-10 minuter. Börja redan idag oavsett hur du mår, efter en meditation mår man alltid lite bättre upplever jag. Ett annat tips är att sitta upp och inte ligga ned. Det säger jag av egen erfarenhet då jag vid liggande meditation oftast somnar.

Mediterar ni idag? Om ni gör det så skriv gärna hur ni gör. 🙂