Okategoriserade

Starta dagen med en smoothie

En vitaminkick att starta dagen med

Nu finns det nästan i alla affärer bär och frukter av många slag. Vi behöver inte vänta till sommaren för att kunna köpa dom där härligt röda jordgubbarna eller andra bär.

Starta dagen

En smoothie är en kall och söt dryck som består av frysta eller färska frukter, bär eller grönsaker. Du kan jämföra smoothien med milkshake, men till skillnad från en milkshake innehåller en smoothie sällan glass eller mjölk.

Du gör din smoothie med juice, yoghurt eller någon annan mjölkprodukt. Sen kan du tillsätta frön och kryddor för att få en smak som passar just dig.

En smoothie ska serveras kall så att använda frysta frukter och bär fungerar också. Eller så använder du färska och tillsätter krossad is.

Hallonsmoothie

En lätt hallonsmoothie kan du göra på morgonen när du kommit upp.

Lägg 2 1/2 dl vaniljyoghurt, 1/2 banan och 1 dl frysta hallon i en mixer. Eller så tar du färska och tillsätter krossad is i istället.

Sen är det bara att mixa och hälla upp i ett högt glas.

Du kan också koka upp färska hallon i en kastrull och hälla i en iskubform och frysa in. Sen är det bara att ta fram dom kalla iskuberna på morgonen och du får en iskall smoothie till frukost.