Okategoriserade

En halvtimmes promenad om dagen

En halvtimmes promenad om dagen gör stor skillnad för hur vi mår och tänker om oss själva.

När vi rör på oss utsöndras en mängd må bra-ämnen som gör oss gladare, piggare, lugnare och mer tillfreds, visar studier.

All fysisk aktivitet tränar hjärnan. När vi promenerar, eller motionerar på andra sätt, stimuleras bland annat nybildningen av hjärnceller. Blodgenomströmningen och syresättningen ökar och vi får bättre minne, blir skärpta och fokuserade och får skydd

Det har också visat sig att det är bättre för hälsan att vara mullig och röra på sig än smal och stillasittande.

Kort sagt: att ta en promenad om dagen är så enkelt – och de positiva effekterna är enorma.

Din insomningstid blir kortare och sömnen effektivare och mer sammanhängande av promenader.

All motion där vi får upp pulsen och svettas förebygger depression, enligt ny spännande forskning. När vi använder musklerna tillverkas ett enzym som skyddar hjärnan från skadliga ämnen som bildas vid stress.

Inflammationsnivån i kroppen sjunker också.

Arbetsglädje

En halvtimmes promenad på lunchen höjer arbetslusten och entusiasmen, samtidigt som stressen minskar under resten av dagen. Och detta oavsett i vilket tempo man går. Troligen blir vi också mer effektiva.