Campingliv & natur, Tankar

Dagens tips!

Änder, det är vackra fåglar. Och änder har vi en del av här. Fåglar över lag är här massvis av. Många gäss… och då menar jag måååånga gäss. Men de ser vi inte mer än när de flyger över området.

Måndagen har passerat och tisdagen är här. När Jörgen jobbar kväll har jag svårt att gå upp mycket tidigare än honom. Det är så skönt att ligga kvar bredvid honom och bara njuta av morgonen och att han är hemma en stund till. Jag passar på att ta det lugnt och verkligen vakna sakta. Det är fina fisken det.

Nu ska jag komma med dagens tips!

Jag har införskaffat två saker som jag är väldigt nöjd med. En tvål och en deoderant. Jag har köpt dessa produkter på https://www.jordklok.se (tvålen) och https://www.medvetna.se (deon). Tvålen är en Aleppo tvål jag använder när jag duschar och tvättar håret. Jag var lite tveksam från början men jag måste säga att det är kanonbra. Jag använder aldrig balsam i mitt hår för det blir helt oregerligt då och denna tvålen är, måste jag säga, bättre för mitt hår än vad vanligt schampoo är. Man kan välja hur många procent man vill ha tvålen på och det är det som avgör hur mycket tvålen kostar. Tvålen du ser på bilden är på  28% och kostar 89kr. Den är inte superdyr och varar länge. Bra för miljön då man får den förpackad i antingen en miljövänlig förpackning i form av en liten låda eller en liten papperspåse.

Om jag var tveksam till tvålen så var jag nog än mer tveksam till deon kan jag berätta. Men jag var så nyfiken på den så jag var tvungen att köpa hem den och testa. Jag måste säga att jag gillar den. Just denna jag köpte hem luktar friskt och gott. Vill man komma närmare naturen så finns det även doft som är mer jordig. När jag köpte denna på medvetna.se så hade de kampanj på den och jag betalade 95kr. Ja man kan tycka det är mycket för pengarna. Den är ju så liten, men jag tror att den varar ganska länge faktiskt. Den kommer levererad i den lilla söta förpackningen du ser på bilden. När du använder den fuktar du toppen på deon med vatten och smetar sedan i armhålan, eller så smetar du direkt när du duschat och fortfarande är fuktig i armhålan. Jag valde det första alternativet. Den håller doften (en svag doft av aromen du köpt) och ingen svett doft känns av vad jag märkt. Jag tror jag kommer införskaffa båda dessa produkter i fortsättningen.

Tvålen är jag helt såld på så den kommer jag sannerligen fortsätta köpa. Deon har jag använt en gång så den ska jag testa lite mer innan jag bestämmer mig, men jag är ganska såld på den kan jag berätta.