Mat & recept, Tankar

Så glad!

Godmorgon lördag! Solen skiner från en helt klarblå himmel och visst är det helt fantastiskt?! De som vet säger att det ska bli fint väder idag, upp till 17 grader. Det gillas skarpt, eller hur?!

Som jag tror jag berättat tidigare så har vi varit platsvakt åt ett par som bor i Karlstad och har sin husvagn med förtält här. De frågade oss om vi kunde kolla till deras tält medan de var hemma om (Kerstin var tvungen att jobba lite). Naturligtvis gjorde vi det.

Och igår när vi satt och bara tog det lugnt och pratade lite så “knackade” Kerstin på och vi pratade en stund, hon frågade hur det gått mm och hon gav oss en liten tackgåva. En fin flaska vin. Så glad man blir när de visar uppskattning. Vilka fina grannar vi har här på campingen.

Igår kväll var vi, som du redan vet, hos bästa Maria och Jörgen i Skegrie. De bjöd på hel lax, bakad i ugnen, med ugnsrostad palsternacka, morötter och potatis, tillsammans med egenodlad sallad med rädisor och en kall, jättegod sås. Till det ett glas kallt vitt vin. Till kaffet (eller jag drack faktiskt te igår) så fick vi en fräsch och väldigt god citronpaj med vispad grädde. Urgott. Ja det var verkligen smarrigt. Och det var så fantastiskt kul att träffa dem efter nästan ett års bortavaro. Gud vad jag har saknat dem.

Just nu sitter jag med mitt morgonkaffe och avnjuter en god, mysig morgon tillsammans med min älskade make. Idag ska vi köra och fixa med ett bord som Jörgen bygger till vår äldsta dotter Emelie. Det är hennes 30 års present från oss (hon vet redan om det. Hon har själv valt presenten)

Ha det gott  /Lene