Campingliv & natur, Tankar

Dagens tips! Bra miljöval!

Idag är det den 1 juni och vi äntrar första riktiga sommar månaden. Vad tror du om det? Jag säger bara I love it! Det kan ju bara bli bättre och det kommer det också att bli. Det är jag helt övertygad om.

Men var tog solen vägen? Det är molnigare idag plus att det blåser mer och tittar man på väderprognosen är det risk för regnskurar. Nåja, det är väl bara att gilla läget. Det är 16 grader just nu i alla fall och det gillar jag.

Naturen slår ut i all dess prakt även om solen inte skiner. I huset står äppleträdet i full blom och där är massor av blommor i år. Jag hoppas det blir många äpplen så vi kan göra mycket äpplekaka. Snarare så Ellinore kan göra mycket äppelkaka och bjuda på hihi.

Så här första dagen på juni månad tänkte jag komma med “dagens tips nr 2”

På bilden ser du en påse med tvättnötter. Vad är det tänker du? Jo, det ska jag berätta, det är istället för tvättmedel. Jag köpte hem 200g för att testa och se om det är något att använda, så slipper jag bära hit tvättmedel till de gånger vi behöver tvätta här. Vill du använda sköljmedel så får du tyvärr bära hem det. Men detta kommer levererat (du får hämta ut det hos ombud) och väger nästan ingenting.

På nästa bild ser du hur många jag använde till två maskiner tvätt. Du använder 4-6 stycken nötter i varje liten påse  (jag använde 6 nötter i varje påse) och därefter lägger du in påsen bland tvätten. Sen sätter du igång maskinen som vanligt. Det kan inte bli enklare. Jag använde inget sköljmedel och det gick jättebra ändå. När tvätten är klar tar du ut nötterna ur påsen och lägger dem för att torka och sedan ner i påsen igen för att användas nästa gång. Du kan använda samma nötter mellan 5-10 gånger innan du måste byta ut dem. De vittrar sönder och blir mindre och mindre. Men det fungerar utmärkt och jag kommer att ha det i husvagnen då det inte väger mycket.

Denna produkt har jag köpt på https://www.jordklok.se och 200g kostade 65kr (exkl frakt). Det finns 200, 400 och 800g att välja mellan. Jag tänkte jag börjar med 200g och testar om det är något och det tycker jag verkligen att det är. Så denna produkten rekommenderar jag verkligen. Dessutom är den mycket bättre för miljön.

Ha det gott  /Lene