Mat & recept, Tankar

3-rätters och sol!

Godmorgon vackra du. Vad härligt att du hittat hit.

Idag kommer bli en fantastisk dag. Det är varmt redan och t.o.m vindarna är varma idag. Fåglarna kvittrar och solen skiner. Bilden är från igår kväll vid 20-tiden då solen fortfarande sken på oss. Vi satt utanför tältet igår kväll och hade en underbart mysig stund. Drack lite kaffe och hade en musiktävling (Jag gissade låtar som Jörgen spelade en snutt på. Jag kan berätta att jag klarade de allra flesta. Grymt, eller hur?!).

Idag är en ny dag och vi ska måla, Jörgen och jag. Eller ja, Jörgen kommer nog att måla tänker jag. Jag hjälper till så gott jag kan om det skulle behövas.

Igår hade vi fredagsmys som jag berättat tidigare. Fredagsmys innebär att vi köper hem en färdig 3-rätters middag från Vismarlövs Bagarstuga https://www.vismarlovscafe.se och igår såg det ut som följer:

Vit sparris pannacotta med lime och ingefärs gravad lax , dill och rödlöksmajo.
Aprikos fylld fläskytter tournedos , bacon stekt portabellosvamp , primör morot , hasselbackspotatis och pepparsås.
Mini Budapest med chokladsmörkräm och vaniljgrädde.

Och allt var som vanligt fantastiskt gott. Ja jisses vad gott det var. Och så enkelt. Du får det i förpackningar så det bara är att packa upp. Huvudrätten kommer i aluminium förpackningar så du behöver bara in med det i ugnen och värma det, sedan lägga upp det på tallrik. Jag kan verkligen rekommendera detta sätt någon gång då och då. Alla tre rätter kostar 295:-/portion (250:-/port för 2 rätter och för en rätt 175:-/port).

Nu ska jag dricka färdigt mitt kaffe och sedan ska jag kolla i min faktabok för kursen jag läser.

Ha det gott  /Lene