Mat & recept, Tankar

Heja, heja!

Plugga, plugga

En god torsdagsmorgon till dig.

Solen skiner och det är varmt och skönt. Jag har varit lite flitig nu på morgonen och tömt toa tanken och gråvatten tanken och sedan gick jag och duschade. Nu sitter jag och avnjuter mitt morgonkaffe. När vi druckit upp ska vi göra oss iordning för att köra och handla det sista inför midsommar och vi ska tvätta en maskin tvätt i huset. När vi kommer tillbaka ska det städas av i husvagnen inför morgondagen. Men sedan är vi nog färdiga tror jag och beredda inför midsommar firande.

Igår satt jag och pluggade en del. Jag gjorde två test så nu har jag provet och uppdraget kvar på denna modulen. Sedan har jag en modul kvar. Men provet och uppdraget får vänta till efter helgen.

När jag pluggat färdigt var det dags att förbereda sig inför fotbolls matchen mellan Sverige och Polen i EM. Då blev det lite gott att dricka och lite snacks. Sverige vann ju! Heja heja!!

Efter fotbollen fixade vi lite lätt middag. Hur mumsigt som helst. Färsbiffar ala Jörgen och en riktigt smarrig sallad gjord på nektarin, mini plommontomater, fetaost och rädisor på kortsidorna av fatet (inte meningen först med rädisor men jag såg hur ledsna de var i kylen så jag tog med dem innan de blev dåliga). Kryddor blev flingsalt, svartpeppar också ringlade jag över olivolja. Så smarrigt så du anar inte.

Och sedan klockan 21.00 var det säsongspremiär för en av mina favvo serier på Tv4. “Mord i Paradiset”. Jag fullkomligt älskar den serien. Den är så mysig tycker jag. Idag är det säsongspremiär för två bra program. Klockan 20.00 är det “Sommar med Ernst” och klockan 21.00 är det dags för “Morden i Helsingör”. Ja jag vet, jag är en sucker för serier.

Ha det gott  /Lene