Campingliv & natur, Mat & recept, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Plugg, mat, mys och mindfulness!

Godmorgon, godmorgon…

Jag vaknar upp till en helt ok morgon. Solen tittar fram emellanåt och blå himmel visar sig här och där. Även om en hel del tunnare moln finns på himlen. Det blir en bra dag. Det bestämmer jag här och nu.

Ändock blir det en dag med denna godingen du ser på bilden. Min dator alltså. Jag ska göra prov och uppdrag så det blir nog en stund framför datorn idag. I omgångar för jag klarar inte sitta hela tiden. Men jag har fram till Jörgen kommer hem från jobb på mig och då ska jag köra och handla inför helgen.

Ikväll har Jörgen och jag bestämt att vi ska ner på Bistron och sätta oss. Vi ska ta något gott att dricka och titta på fredagsunderhållningen de har. Det ska bli mysigt.

Men först inmundigar jag mitt morgonkaffe och sedan blir det plugga, plugga, plugga, prov, uppdrag, plugga, plugga. Ja jag säger då det. Det ska nog gå bra.

Igår kväll åt vi en smarrig middag. Den är så himla enkel att göra men ack så god. Vi kallar den “Pasta pesto”. Det är någon sorts pasta (här använde vi spagetti), knaperstekt bacon, pesto (i detta fall köpt men man kan ju göra sin egen) och till sist riven parmesan. Koka spagettin, knaperstekt bacon, riv parmesan och blanda alltihop i en enda röra. Ringla även olivolja över allt när det är blandat. Igår hade vi några blad av vår egenodlade basilika i också. Mums vad gott det blir.

Jag tänkte även att jag skulle ge dig ett mindfulnessråd.

Andas i nuet

När du går nedför en trappa.
Stanna upp när du har tre steg kvar.
Ta ett djupt andetag, håll en liten stund och sänk axlarna.
Andas sedan långsamt ut samtidigt som du går de sista trappstegen ner.
Låt kroppen slappna av med varje steg ner och stanna upp igen efter sista steget.
Låt andningen återgå till det normala och känn efter i kroppen hur det känns nu.

Ha det gott  /Lene