Campingliv & natur, Mat & recept

Det ska va gött å leva!

Coffee in the making

Godförmiddag denna härliga måndag. En ny, orörd och fantastisk vecka startar denna dagen och jag är glad.

Jag har haft en jätteskön och mysig helg bland annat med besök av min syster och hennes yngsta dotter. De kom i lördags och åkte hem igår. Vi har bara tagit det lugnt, pratat, spelat lite spel, tittat på tv, badat (min syster badade, inte jag) och ätit gott. Det ska va gött å leva som det sjungs om.

Claudia, en av hennes tvillingar (som stannade hemma) hade bakat en übergod browniekaka till oss. Den var snuskigt god om man nu kan uttrycka sig så.

Det blev grillat på kvällen när regnet slutat och solen tittade fram. En grillad färsbiff och riktigt smarrig sallad med kalla såser till. Min syster hade bakat ett riktigt smarrigt focaccia bröd (glutenfritt) som vi hade till. Det behövs inte så mycket för att man ska njuta av en riktigt god måltid.

Igår drabbades jag tyvärr av urinvägsinfektion (UVI) på natten mellan lördag och söndag och jag var tvungen att ta kontakt med Helgmottagningen. Jag fick Selexid utskrivet och kunde efter mycket om och men hämta ut det på apoteket (de hade problem att elektroniskt lämna in receptet, så det tog flera timmar innan jag kunde hämta ut det) och påbörja min behandling. Idag känner jag inte mycket av det.

Igår eftermiddag när vi kom hem efter att hämtat ut receptet så åt vi lite frukt. En vitaminboost så att säga. Lite banan, kiwi, honungsmelon, äpple, sådana där plattare persikor (vet inte vad de heter) och apelsin. Smarrigt i värmen.

Idag ska jag ta det lugnt efter pärsen igår med UVI och jag har tänkt jag ska plugga lite. Sitta i solen och läsa i min faktabok om de kapitel som gäller för modul 4. Den sista modulen i denna kursen. Sedan är det dags för examination.

Det ska bli varmt hela veckan är det sagt, så jag har tänkt om det finns möjlighet att jag även ska gå ner till stranden och sätta mig i min brassestol och plugga lite. Det blir väl bra?!

Ha det gott  /Lene