Campingliv & natur

Det gjorde jag rätt i!

Nästan nyss uppstigen säger jag godmorgon, godmorgon.

Igår var det extremt tidigt jag gick upp och idag låg jag lite längre. Men som jag sade så brukar jag inte kunna somna om efter att Jörgen kört till jobb på måndagar den veckan han jobbar förmiddag. Idag, tisdag, fick jag dock sovit lite längre. Jag är fortfarande trött men jag tycker jag är ständigt trött numera så det är nog inget konstigt med det. Jag tog i varje fall lite sovmorgon. Och det gjorde jag rätt i. Jag har en bråkande höft som jävlats med mig extra mycket under natten och nu har jag duktigt ont där så jag kände att lite sovmorgon kunde inte bli fel.

På schemat idag står det plugga. Jag ska göra testerna på sista modulen har jag tänkt.  Jag ska även hämta ut ett paket som blivit levererat till en paketbox här på Limhamn. Jag tänkte jag ska hyra en Vässlacykel. De hyr ut dessa cyklar på campingen och då får jag testat det också. Hjälm har jag ju. Det som är bra är att det egentligen inte är cyklar i sig, utan det är motordrivet, som en elspark och man kan sitta på den, som en cykel. Så jag behöver inte trampa. Bra just idag med tanke på min höft.

Egenodlad delikatesspotatis

Nu ska jag berätta… Sent i våras satte vi delikatess potatis i en stor kruka. Jag har läst och sett bilder att det ska gå och göra även i en vanlig spann. Men vi hade en stor kruka i huset så vi tog det. Sedan har vi väntat på blommorna som skulle komma, men inga blommor har kommit och sedan började blasten vissna ner. Jag vet inte om det var för Jörgen en gång råkade hälla varmt vatten över det eller om det kommit någon insekt eller liknande. I vilket fall som så behövde vi krukan till vår tomatplanta så jag drog upp blasten i tanken att där säkert inte var något ändå. Inget hopp alls om att där skulle vara några potatisar. Men se så fel jag hade…där var en del potatisar. Inte super många och några var väldigt små men vissa var i normalstorlek. Så himla glad jag blev. Jag skördade våra odlade potatisar och se vad jag fick ihop. Vilken lycka! Jag funderar lite på om jag ska koka dessa idag så vi får lite sill och potatis till middagen. Det kan väl vara gott tänker jag. Så blir det nog.

Ha det gott  /Lene