Campingliv & natur, Tankar

Var nyfiken!

För det e mååånda morgon… Eller tja kanske inte morgon, mer sen förmiddag. Men måndag är det.  Och en ny, härlig vecka ligger öppen och orörd.

Jörgen och jag tog rejäl sovmorgon idag och när vi gått upp drack vi en kopp kaffe och åt frukost. När vi var klara gick vi ner till havet och tog ett dopp. Så enormt skönt det är i  vattnet nu. Igår var det 24 grader.

Så här glad är jag när jag kommer tillbaka från ett gött dopp i böljan den blå. Helt underbart. Man kan inte vara annat än glad.

Nu sitter jag med ytterligare en kopp kaffe och inväntar att tvätten ska bli torr. En lugn och skön dag. Varmt…det är 29 grader i skuggan. Svetten lackar av mig emellanåt. Det kanske blir ett dopp till under eftermiddagen, vem vet?! Det jag vet är att jag inte orkar så mycket idag. Jag känner mig helt urlakad och trött. Men det är nog delvis värmen. Jag dricker så mycket vatten jag kan, det måste jag annars kommer jag ju må riktigt dåligt. Ett glas vatten varje gång jag går förbi vattenbehållaren. Då blir det en del glas med vatten under dagen.

Vet du… jag tror jag kör ett måndagsråd idag.

Var nyfiken på andningen

Sätt dig i en bekväm position med ryggen rak och slut ögonen om det känns bekvämt.

Bara sitt och lägg märke till din andning under en stund.
Hur är ditt andetag just nu? Är det kort, långt, hårt, mjukt, snabbt, långsamt, jämt eller ojämnt?
Bara nyfiket observera ditt andetag just nu – utan att ändra det på något sätt.
Lyssna nu till ditt andetag.
Vad hör du?
Är ditt andetag viskande, brusande, väsande, susande eller något annat?
Hur känns luften som strömmar in och ut med ditt andetag?
Varm, sval, torr, fuktig eller något annat du upptäcker?

Om dina tankar far iväg till något annat så tar du bara mjukt och vänligt tillbaka uppmärksamheten till ditt andetag. Att nyfiket observera din andning under en kortare eller längre stund ökar din koncentrationsförmåga och ökar din förmåga att vara mer närvarande i det du gör.

Upprepa övningen gärna varje dag och upptäck skillnaden.

Ha det gott  /Lene