Campingliv & natur, Mat & recept

Vad annat kan man säga?!

Godmorgon denna underbara torsdag.

Ja vad kan man annat säga än att det är underbart väder?! Solen skiner från en klarblå himmel och det blåser absolut ingenting. Fantastiskt säger jag.

Tanken för dagen är att jag ska läsa på inför examinationen och det kommer jag också göra. Däremot vet jag inte var jag kommer sitta och göra detta. Vid stranden? Kanske vid utebordet? Eller i förtältet? Vi får se.

Det är ju underbart väder som jag sa tidigare så jag får se om det kanske inte blir nere vid stranden ändå. Det dumma är att när jag sitter i solen måste jag egentligen ha mina solglasögon på mig, men de är inte progressiva så det blir mycket jobbigare att läsa. Då måste jag zooma in hela tiden, hålla papperna en bit ifrån för att jag ska se något.

Ska jag ha mina läsglasögon på mig, vilket ju är att föredra så får jag ha min hatt på mig. Vad är problemet med det då tänker jag direkt. Inget problem över huvudtaget. Så det är nog så det blir faktiskt.

När Jörgen var och lämnade Ludwig i tisdags så körde han inom mamma och pappa för han skulle hämta papper till mig som mamma hade. Han fick då en kasse med grönsaker från deras grönsaksland. Ojojoj vad glad man blir. Så lycklig i själen. Massor av hemma odlade grönsaker!

Igår kväll tog vi det första från den kassen och det blev mangold till en god sallad på mangold, spetskål och nektariner. Vi åt fiskpinnar och potatismos och jag rev morötter som kommer från deras grönsaksland. Plus att jag gjorde egen remouladesås. Vi äter remouladesås så sällan så det är inte lönt att köpa en förpackning i affären, utan det är bättre att göra egen. Då blir det inte dåligt och vi måste slänga.

Ha det gott  /Lene