Campingliv & natur, Mat & recept

Rester och återhämtning!

En morgon som denna ska man njuta av och det gör vi också. Vi började med att gå en runda, före kaffet. Tänk dig det du. Vi gick ner mot vattnet och visst ser det lite kallt ut? Nåja, vi har inte badat någon av oss. Nu sitter vi och avnjuter vårt morgonkaffe i lugn och ro. Solen skiner emellanåt och vi ser till och med lite blå himmel här och där. Visst blåser det men det är inte kallt om du frågar mig.

Kroppen bråkar med mig idag, så jag ska bara ta det lugnt och återhämta mig. Gå kortare promenader och njuta av dagen. Vi ska äta rester idag, så det blir en god lax sallad med lite bröd till.

När jag skriver rester så menar jag rester från igår. Camilla (min älskade makes syster) och hennes man Jörgen kom hit och vi hade en supertrevlig eftermiddag/kväll med god mat och gott sällskap. Vi gjorde en favorit i repris när det gällde middag. Grillad helsida av lax, kokt delikatesspotatis, sås med stenbitsrom och fint hackad rödlök (löken kommer från mammas trädgårdsland) tillsammans med crème fraîche. Till det en smarrig sallad. Hur gott som helst. Och när de kom blev det “myrstack” och denna gången hade jag gjort på rätt ingrediens. Förra gången skrev jag att det var crème fraîche i och det var det då också, men det ska egentligen vara Philadelphia ost i och det hade jag i denna gången. Hur gott som helst.

En sak jag vill passa på att visa är mina nya sandaler jag köpt. Ja det kanske är lite sent att köpa sandaler, men perfekt för de var nedsatta i pris. Det är ortopediskt bra sandalen om man har hallux valgus som jag har begynnande av i min vänstra stortå. De är supersköna och ett bra stöd faktiskt. De är perfekta att använda nästa vår och sommar.

Tjingeling / Lene