Familjen, Tankar

Vad kan det bero på?!

Solen skiner med sin frånvaro och enligt väderleksrapporterna ska det vara dåligt med solsken idag. Imorgon blir lite annorlunda om vi får tro på de som sägs veta.

Idag fyller min bästa och en av mina äldsta vänner år. Grattis min fina, älskade vän Eva. Jag hoppas du får en härlig födelsedag.

Söndagen har precis börjat och det är en spännande dag. Inget särskilt som ska hända. Vi har lite smått inplanerat under dagen. Jag har redan gjort en av de saker vi satt oss för att göra idag och det är tömma toa tanken. Dessutom ska jag iväg och byta en kabel jag hämtade igår som var fel. Lite typiskt tycker jag, för när jag beställer den frågar jag “Är det denna?”. “Ja” säger han men ändå är det inte det. Vad kan det bero på? Att han inte kollade ordentligt kanske, att jag var oklar. Tja det kan ju kvitta eller hur? Gjort är gjort och jag ska iväg sen och byta den så vi får igång vår apple-TV.

Som jag skrev igår var det kalas för systerdottern. Vi fick jättegod äppelkaka som mamma hade gjort. En mysig stund där vi faktiskt satt ute i deras berså som är gemensam för huset de bor i. Min syster sade att vi går in om någon fryser, men det var inte kallt att sitta där. Jag hade med mig en regnjacka jag hade på mig och en tjocktröja som jag faktiskt inte behövde ta på mig. Plus att jag hade min, vad jag kallar värmekjol som jag satt på. Varmt och skönt. Jag fick även träffa syrrans hund Hedwig för första gången. Vilken liten sötnos hon är.

När jag kom hem stod Jörgen och förberedde middagen. En kycklinggryta som vi kallar “Jörgens kyckling”. Den är så god. Kycklingfilé, crème fraîche, mango chutney, sambal oelek och äpple. Så serveras ris och sallad till det. Mums säger jag bara.

Carpe Diem  /Lene