Campingliv & natur, Mat & recept

Ta små pauser!

Fredag, fredag, wwwwwiiiiii. Känslan när du upptäcker att det är fredag. Hur är den känslan? För mig är det en skön känsla. Fredag är alltid en skön känsla.

En fredag som denna ska jag bara. hålla mig lugn. Ta det lugnt och vila mycket. Jag är inte helt kry. Förkylning ligger i kroppen och jag hostar mer nu. Dock ingen feber än vilket är skönt.

Vakna sakta är ju min melodi och det har jag tillämpat idag. Jag låg lite längre imorse, eller nåja, jag låg till precis innan 8.30 och sedan gick jag upp och tog det bara lugnt. Ingen stress här inte. Det orkar jag inte ska jag tala om. Tanken är att jag snart ska gå och duscha och sedan äta lite frukost. Det blir kanon! En varm dusch kommer göra susen.

Tyvärr blir det ingen konfirmation för mig imorgon då jag är lite för kass för det. Risken att smitta någon eller några är för stor. Så jag får hålla mig hemma medan Jörgen kör iväg och firar konfirmanden. Sorry to say men så är det. C’est la vie

Frittata!

Igår åt vi en jättegod Frittata som innehöll potatis, lök, röd paprika, fetaost, oliver och basilika. Så enormt gott och så enkelt att göra. Frittata är något jag älskar att äta. Det är som en omelett fast mycket mer matig och supergod.

Jag tror jag ska ge dig ett måndagsråd så här på en fredag:

Ta små pauser i vardagen…

Unna dig små pauser under dagen för att verkligen stanna upp och inte bara byta aktivitet. Det är så lätt att ta med en kopp kaffe till skrivbordet eller till och med lunchtallriken.
Prova att göra en paus för avkoppling och gör det som är möjligt och mest hjälpsamt för dig just nu. Och känn efter vad din kropp behöver, kanske 5 minuter i friska luften eller en kort promenad, ligga ner en stund och bara blunda och andas, kanske några medvetna sträckningar med djupa andetag? Och tar du kaffet så passa på att njuta med alla sinnen – doft, smak, värmen etc.
Hur känns det före- hur känns det efter. Upplev skillnaden av en medveten paus.
Prova får du se!

Carpe Diem  /Lene