Campingliv & natur, Tankar

Vad händer?!

Hailey har ritat så fint till oss

För det e mååånda morron…

Jajamensan, visst är det måndag morgon och en helt ny och orörd vecka tornar upp sig. Säng yogan är avklarad, som varje morgon och jag sitter nu och avnjuter en god kopp kaffe med maken min. Han jobbar kväll denna veckan så han är hemma några timmar till. Underbart är livet

Vad händer idag? Vad händer i veckan?

Idag har jag inte så mycket inplanerat. Det är mest återhämtning som står på mitt schema. Som jag berättade  igår känner jag mig piggare och piggare, dock är förkylning och hosta inte borta än. Jag känner fortfarande i kroppen att jag har en bassilusk eller två.

Under veckan har jag lite inplanerat och det är bland annat en fotosession om vädret tillåter. Vilket jag innerligt hoppas det gör.

Varje dag veckan som gått, förutom i lördags (då han inte hann med det) har Jörgen badat. Vi hörde av ett annat par igår som var där nere att i fredags var det uppmätt till 18 grader i vattnet. Det tycker jag ändå är en bra siffra. Tyvärr inte temperaturer så jag badar. I Wish, men så lär det inte bli.

Det är måndag och jag tänkte ge dig ett måndagsråd.

Tag små pauser i vardagen…

Att stanna upp och ta sig tid för mindfulnessövningar är ett sätt att visa omsorg om sig själv.
Ge dig själv ett varsamt uppvaknande varje morgon.
Ta kontakt med din andning just när du vaknat upp. Följ uppmärksamt några andetag hela vägen in och hela vägen ut – innan du stiger ur sängen.
Lägg märke till eventuella ljud och ljuset i och utanför rummet.
Notera skillnaden i uppvaknandet och din inställning till dagen som kommer, om du övar på detta sätt under en period.
Gör detta med ett varsamt och vänligt förhållningssätt mot dig själv.

Ha det gott  /Lene