Campingliv & natur, Mat & recept

Tips från “coachen”!

Blombukett vi gav bort igår

Morrn, morrn denna tidiga lördag (jag har varit uppe en bra stund). Solen är på väg att titta fram och det är underbart. Jag hoppas det blir en fin dag.

Vi ska en tur till Klågerup och byta till vinterdäck. Fredrik (jag kallar honom “DäckaOlsson”) som byter våra däck är kanonbra. Han är snabb, effektiv, trevlig och lämnar ifrån sig ett kanonbra jobb och är inte alltför dyr. Det är bara att köra fram bilen, sen står du bara och tittar på när han arbetar och pratar. Kan det bli bättre? Bara ett  litet tips från coachen.

Häromdagen när vi var och handlade köpte vi hem varsin  “kanelbullesemla” som du ser på bilden ovan. Så nedrans god var den, men jisses så mäktig. Vi började med en halv var för den såg lite “maffig” ut. Och det var nog tur för herre min skapare så mätt man blev på en halv. Den andra halvan ska vi ta till kaffet i eftermiddag. Mums vad gott.

Igår kväll var vi som jag berättat tidigare, hos bästa Ingela och Thomas och det var så mysigt.

Till middag fick vi grillad flankstek och kycklingfiléer med ugnsrostade grönsaker, sallad och goda kalla såser. Underbart gott alltihop.

Till kaffet serverades äppelkakapaj med toscatäcke och till det vaniljgrädde och biscotti. Det var riktigt smarrigt. Vi blir alltid bjudna på god mat när vi är hos dem. Jag körde hem så för mig blev det vatten och cola att dricka. Jörgen drack lite rött vin till maten.

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe. Jörgen har inte gått upp än men det gör inget. Han får ligga en stund till om han vill. Sedan ska vi köra några ärenden innan vi kör ut till Klågerup och hämtar däcken. Det blir en härlig dag.

Lev väl  /Lene