Campingliv & natur, Tankar

En liten bonus så här en onsdag!

En vanlig men ack så viktig bild på livets dryck

Godmorgon onsdag…. lillördag….mitt i veckan… lillepatteklappardan (som Gert Fylking säger).

Det regnade hela kvällen igår. Precis hela kvällen. Det började strax efter 16 och höll på precis hela kvällen, även när Jörgen kommit hem efter midnatt så regnade det. Men det upphörde nog under natten för när jag vaknat några gånger inatt så har det inte regnat, men däremot blåst. Det regnar inte nu och blåser gör det men inte som inatt. Så det blir Nisse och jag till jobb.

Jag sitter just nu och avnjuter mitt morgonkaffe och lyssnar på Tv4 Nyhetsmorgon i bakgrunden. Strax frukost och om mindre än en timme är det dags att “köra” till jobb. Jörgen ligger fortfarande kvar och det gör han rätt i.

Jag tror jag ska ge dig ytterligare ett gott råd denna veckan. En liten bonus så här en onsdag. En mening jag gillar i detta råd är: Ge dig själv ett varsamt uppvaknande varje morgon

Små pauser i vardagen

Att stanna upp och ta sig tid för mindfulnessövningar är ett sätt att visa omsorg om sig själv.
Ge dig själv ett varsamt uppvaknande varje morgon.
Ta kontakt med din andning just när du vaknat upp. Följ uppmärksamt några andetag hela vägen in och hela vägen ut – innan du stiger ur sängen.
Lägg märke till eventuella ljud och ljuset i och utanför rummet.
Notera skillnaden i uppvaknandet och din inställning till dagen som kommer, om du övar på detta sätt under en period.
Gör detta med ett varsamt och vänligt förhållningssätt mot dig själv.

Lev väl  /Lene