Campingliv & natur, Tankar

Våga vägra stress!

En blåsig och just nu regnig fredag morgon. Ja jisses vad det har blåst inatt. Det känns som jag vaknat en miljon gånger och varje gång har jag hört vinden vina i träden och puffa p husvagnen. Ungefär som vargen puffar på grisarnas hus i sagan. Njae inte riktigt, men blåst har det gjort och gör fortfarande.

Idag är det fredag så vi struntar i vädret och njuter av att det är sista arbetsdagen denna veckan. Och imorgon är det en speciell dag. Men det tar vi imorgon.

Kaffet är i koppen och värmeljusen tända på bordet. Nyhetsmorgon på Tv4 går på tv’n och jag sitter och bara tar det lugnt. Jag har varit uppe en bra stund (även om jag låg lite längre imorse än vad jag brukar) för jag väljer att vakna sakta. Det är min melodi även när jag jobbar. Jag vågar vägra stress.

Det hade väl varit en fin kampanj? “Våga vägra stress“!!! Idag stressar vi på tok för mycket. Alla människor stressar på tok för mycket i samhället idag. I alla lägen, i alla samhällsklasser, i så många olika situationer. Det är precis som det är inpräntat i huvudet p folk att vi ska hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Varför??? Det förstår inte jag. Varför ska vi stressa? Det är så mycket skönare och härligare att leva och andas om du inte stressar. Du hinner se och göra så mycket mer. Testa… jag lovar det stämmer. Visst det kan ta ett litet tag innan du “lär” dig och kommer in ordentligt i rutinen, men det kommer. Som de vise säger… övning ger färdighet.

Lev väl  /Lene