Campingliv & natur, Högtider & Fest, Mat & recept

Summa sumarum!

Det är söndag morgon och solen skiner, men det blåser en del. Vad gör väl det när solen skiner?! Jag sitter och njuter av mitt morgonkaffe efter att ha legat kvar i sängen ena stund efter jag vaknat. Riktigt mysigt.

Igår firade vi Jörgen och av mig fick han blommorna du ser på bilden ovan. Och nedan ser du en lite bättre bild på den fina buketten.

Underbara höstfärger och nu står den fint och pryder bordet så vackert.

Vi hade en jättemysig dag och Jörgen sade han hade en bra födelsedag. Lugn och fin. Ellinore och hennes familj kom hit och drack en kopp kaffe och åt lite kaka. Emelie ringde och gratulerade och han fick massor av gratulationer på sms och på Facebook. Precis som det ska vara.

Jag har berättat tidigare att i vår familj så får den som fyller år välja middag. Så har det varit ända sedan jag var liten, så vi har följt den traditionen i alla år. Så Jörgen fick välja och han valde spagetti och köttfärssås. Lite förvånad blev jag men han får som han vill när han fyller år. Däremot brukar det också vara så att den som fyller år behöver liksom inte göra något den dagen, vilket ju då innebär att han inte ska behöva göra maten.

Men han ville göra maten och då fick han som han ville. Det var ju hans dag. Jag blev “bjuden” på ett gott rött vin och han tog också ett glas medan maten blev färdig. Så himla mysigt.

Maten blev fantastiskt god och vi åt den med god aptit. Summa sumarum så hade vi en underbar dag.

Idag ska vi på fika hos våra “gamla” grannar Kirsten och Maria. De hade husbilen stående på lotten bredvid oss i somras. De kör ner några dagar med jämna mellanrum och vi brukar alltid träffas och prata en stund. När de nu är nere denna gången så bjuder de på räkmacka och kaffe. Så vi ska gå “över” till dem vid lunchtid idag. Så mysigt.

Jag har varit lite flitig för jag har tömt toa tanken och gråvatten tanken men annars ska jag inte göra något annat än att återhämta mig idag. Vi ska gå och diska i eftermiddag men det gör vi tillsammans. Det kommer bli en underbar söndag.

Ha det gott. /Lene