Campingliv & natur, Tankar

Så här en onsdag!

Godmorgon… Det är onsdag och lillördag som vissa vill kalla det. Bilden är inte från idag men jag hoppas det blir sådant här väder idag.  Hoppas, hoppas…

Jag är så trött idag, vaknade med huvudvärk och är förmodligen inne i ett skov. Men det är bara att bita ihop för jag ska till jobb snart. Utöver jobb blir det mycket, väldigt mycket återhämtning och vila. Men, det är så det är när det blir som det blir. Det är inte mycket att göra något åt utan jag kämpar vidare och vilar så fort jag får tillfälle. Det är visan för tillfället. Men strunt i det nu.

På söndag är det vintertid som gäller. Natten mellan lördag och söndag ändrar vi tillbaka tiden till vintertid. Vad tycker du om det? Inte mycket vi kan göra åt det, men det lär blir mörkt, mörkare. Det kommer alldeles strax ljusna men det är dock fortfarande mörkt. Det bästa med detta är att det verkligen är legitimt att tända ljus. Och det är så mysigt.

Jag har ju inte gett dig något mindfulness råd än så jag tänkte göra det nu. Ett måndagsråd så här en onsdag.

Leta efter det behagliga i upplevelsen

En enkel övning i att leta efter de behagliga upplevelserna i din vardag.
Sätt dig och slut ögonen för en kort stund och känn in din kropp.
Se vad du upplever just nu, finns där något motstånd eller finns där några behagliga förnimmelser.
Du kan nu för en kort stund leta efter det behagliga i din kropp.
Kanske känner du värme någonstans, känslan av att vara avslappnad, kanske är din kind, ovansidan av din hand eller någon del av din kropp mjuk, känslan av att vara mätt och nöjd eller något annat som du kan uppleva som njutbart eller behagligt i din upplevelse just nu.
Träna på att leta efter det behagliga i din upplevelse med en känsla av nyfikenhet och se vad du upptäcker.

Ha det gott  /Lene