Campingliv & natur, Inspiration

Ljusare tider!

Godmorgon, godmorgon

Denna decemberdag, den 21 december 2021 är det vintersolstånd och från och med idag blir det ljusare och ljusare. Inte för att vi kommer märka så mycket av det till att börja med men bara tanken av att vi går mot ljusare tider gör mig glad. Idag är den mörkaste dagen och vi har lämnat den mörkaste natten. Jag hörde på Nyhetsmorgon precis att vi kommer inte att ha det ljust klockan 7 på morgonen förrän den 28 februari nästa år. Men vad gör väl det när vi vet att vi går mot ljusare tider. Snart är våren här! Dock ska vi ha julafton först.

Temperaturen ute ligger på -2 grader och det ska tydligen bli kallare än så. Den som lever får se. Idag blir det till att klä på mig varmt så jag inte fryser när jag ska till jobb på min racer.

Jag har ju helt missat veckans mindfulness råd så jag tänkte du ska få det nu.

Träna på att ha kroppen i balans

Ställ dig upp och slut dina ögon om det känns bekvämt. Känn in din kropp från fötterna upp till hjässan.
Följ nu ditt andetag några gånger hela vägen in och hela vägen ut.
Du kan nu långsamt gå 10 steg framåt och håll fullt fokus på din kropp i varje steg – från fötterna upp till huvudet.
Vad händer med din balans, ditt andetag och ditt fokus i varje steg.
Upprepa övningen så många gånger som du önskar.
Upplev skillnaden före och efter.

Kärleken är störst  /Lene