Campingliv & natur, Mat & recept

En underbar dag!

Soluppgång tisdag 21/12-21

Men godmorgon på dig…

Det är onsdag och det innebär mitt i veckan… lillördag och allt annat man kallar denna härliga dag. Känslan när jag sitter och dricker mitt kaffe, lyssnar på Nyhetsmorgon på Tv4 och fastnar med blicken på det levande ljuset är ljuvlig. Det kommer bli en underbar dag.

 

Igår gjorde jag sillen till julafton. Det blev löksill och Branteviks sill men jag har inte en aning om hur de smakar. Det får vänta till julafton. Lägga in egen sill är egentligen inget jobbigt alls. Det är ganska lätt faktiskt. Det enda som egentligen är lite kruxigt är att det oftast är en hel del som ska hackas, skivas eller strimlas. Men vad gör väl det när det blir så gott att göra eget?! Och det är rogivande om du frågar mig. Lite terapeutiskt tycker jag. Jag gillar det. Ju mer du gör själv dess bättre. Dock gör jag inte allt själv det ska jag villigt erkänna. Jag ordnar tre sorters sill och det är även senapssill men den har jag faktiskt köpt. Däremot ska jag göra en silltårta men det blir nog inte förrän imorgon på grund av att jag inte kan göra den för tidigt. Då blir den väldigt “saggig” i botten. Dagen innan är bäst att göra den så den får stå och gona till sig under natten.

Ha en god dag  /Lene