Campingliv & natur, Tankar

Mina långtidslöften!

Det är måndag morgon och en god morgon. Veckan startar och en helt ny orörd mellandagsvecka är igång. Jag jobbar hela veckan eller i varje fall måndag till torsdag och Jörgen jobbar idag och imorgon. Vissa har det bra. Men jag är inte ett dugg bitter för det är härligt att gå till en underbar arbetsplats, så jag klagar inte.

Jag hörde precis på nyheterna att svenska folket lagt minst 21 miljarder kronor på julklappar under 2021. Jisses vad mycket pengar. Det är ju helt tokigt att vi lägger så mycket pengar på saker man många gånger inte ens behöver. Handen på hjärtat hur mycket av det du köpt har personen du köpt det till verkligen nytta av det? Hur mycket julklappar har du köpt till dina barn och barnbarn? Ja vi är inte sämre, det ska jag inte säga. Men jag känner nog just i detta nu att vi kanske ska tänka en gång till vad och hur mycket vi handlar. Snart nog kommer januari månad och då är vi “fattiga” allihopa. Jag ska i vart fall tänka en gång extra.

Har du något nyårslöfte? Det har inte jag men jag har löfte om att tänka på saker och ting. Ett löfte bara för mig själv. Jag ska tänka på vad jag äter, mer grönt i maten och jag ska tänka på vad jag handlar. Inte så mycket “onödigt” handlande. Jag ska tänka än mer energismart och miljösmart. Det är mina löften till mig själv, men jag vill inte påstå att det är nyårslöften. Det är långtidslöften. Mina långtidslöften.

Lev väl  /Lene