Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Soffan och en bra serie!

Godmorgon kära du…

Det är torsdag och veckan lider mot sitt slut. För en del är det helg redan imorgon men inte för mig. Däremot är det sista arbetsdagen för min kära make.

Jag skrev aldrig igår för jag orkade helt enkelt inte. Det hade varit en hektisk dag där jag först var på jobb ett par timmar, sedan körde jag till tandläkaren och därefter hem och lämna bilen till Jörgen och direkt till jobb igen. Det störde mig inte alls att det blev hattigt, jag stressade inte någonting men det tog min energi. Jag var helt slut när jag kom hem senare på eftermiddagen. Så det blev soffan och en bra serie när jag kom hem. Serien jag såg är superbra och jag kan varmt rekommendera den. “De var Fem” heter den. “The Five” på engelska och den går på SvtPlay.

Vad händer hos dig denna eminenta torsdag? Hos mig händer inte så värst mycket faktiskt. Jag ska naturligtvis jobba. Snart dags att köra med racern. Men annars har jag inte något bokat idag. Jag ska fixa med tvätten, lägga in den när jag kommer hem i eftermiddag och jag ska boka ny tvätt tid. . Det är nog det jag har på agendan tror jag.

Jag tror jag ger dig ett litet mindfulness tips.

Tala från djupet av dig själv

Kanske är det tystnaden kring orden som ger orden dess kraft.
Gör en liten paus och ge lite utrymme för tanken och orden innan du börjar tala.
Följ två hela andetag.
Välj intuitivt ord som kommer från djupet av dig själv och som visar varsamhet, vänlighet och respekt för den eller dem du talar med.
Tala långsamt samtidigt som du iakttar effekterna på den eller dem som du talar med.
Lyssna sedan innan du eventuellt talar igen.
Lycka till med övningen i att tala från djupet av dig själv.

Kärlek till livet  /Lene