Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Måndag… landa i nuet!

Godmorgon måndag. Jag vaknar upp till en helt ny, orörd och spännande vecka. Visst är det så. En orörd vecka är alltid en spännande vecka…du vet ju inte alls vad som ska hända. Det är spännande!

Men herre min skapare vad det blåser och stormar. Vi har knappt sovit någonting inatt som det stormat. Och det ska hålla på in på eftermiddagen hörde jag nyss på Tv4’s Nyhetsmorgon. Ja, det är bara att gilla läget. Och just nu regnar det också. Jag ska köra min racer till jobb.. hmm… jo det ska nog gå bra. Ska jag säga något om det här så kan jag nog säga att blåst kan jag ta… regn kan jag ta… men det är liiiite tråkigt när det är både och samtidigt. Blåst och regn är inte bästa kombon men än en gång…vad kan vi göra åt det? Gilla läget, le och bara gör.

Nu tänkte jag att vi ska….

Landa i nuet

Ta ett djupt andetag och känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp – i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken. Håll en kort stund och känn hur detta känns i överkroppen.
Sänk axlarna och andas ut långsamt. Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.
Följ uppmärksamt hela utandningen – vad känner och upplever du när du andas ut på detta sätt?
Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?
Upprepa övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

Lev väl  /Lene