Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar

En skön, fin dag tillsammans!

Utsikt från Västra Hamnen

Godmorgon och välkommen underbara lördag.

Efter en god natts sömn är jag lika trött som vanligt, men vad gör väl det. Det är lördag och vi är lediga. En skön, fin dag som vi ska spendera tillsammans.

Meningen är att vi ska köra till Mobilia och hämta Jörgens skyddsglasögon till jobb och sedan ta en fika och även köpa byxor till honom. Dock får vi se om det blir av idag eller om vi tar det imorgon istället. Man vet aldrig. Eftersom det är en helt oplanerad helg, då vi inte bokat något alls, så kan vi rodda om bäst vi vill i  planeringen. Eller jag kanske ska skriva, icke planeringen då inget faktiskt är inplanerat.

Solen är på väg att titta fram och det gillar denna kvinnan fantastiskt mycket. Solen får gärna titta fram hela dagen för min del. Och imorgon och resterande dagar.

Igår hade vi en riktigt god middag. Vi gjorde crepe. Pannkakorna köpte vi faktiskt färdiga då vi var hemma ganska sent men Jörgen gjorde en fantastiskt god svampstuvning som gjordes på färska champinjoner. Så himla gott blev det. Vi har ju ingen “riktig” ugn så vi använde faktiskt en stekpanna och lade ett lock över. Det fungerade hur bra som helst. Lite tävling i “På Spåret” blev det också. En mysig fredagkväll.

Dagens tanke: 

Jag hörde häromdagen en tjej som sade på tv att hon tyckte inte det behövdes några restriktioner alls, utan folk är väl så vuxna så de kan ta eget ansvar. Tycker du det frågade jag henne rakt ut? Ja jag vet hon hörde inte mig. Men är det så att folk kan ta eget ansvar? Tydligen inte alla eftersom smittan hela tiden har spritts och nu sprids den som en löpeld och många människor ute bryr sig inte särskilt mycket om att till exempel hålla avstånd. Allra helst den senaste mutationen, Omikron, sprids ju verkligen som en löpeld. Som de säger så går förmodligen inte denna versionen att stoppa utan den sprids oavsett vad, men var och en måste ändå ta sitt ansvar och hålla avstånd, sprita händerna och tänka en gång extra. Jag kan ha helt fel men det är min lilla tanke för dagen.

Kärlek till folket  /Lene