Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar

Kickstarta veckan!

Sibbarp söndag 30/1-22

Godmorgon måndag morgon…

Vi kickstartar en ny vecka med karantän. Jörgen har fått covid-19. Han vaknade med ont i halsen så han testade sig och det visade positivt. Jag är vaccinerad med tre doser så jag får lov att bege mig ut enligt restriktioner och rekommendationer men jag och chefen har kommit överens om att jag ska hålla mig hemma i fem dagar då en kollega nyligen återvänt till jobb från en allvarlig sjukdom. Jag vill inte riskera att smitta henne och eftersom Jörgen och jag huserar i husvagnen så kan han inte stänga in sig någonstans. Vi är nära varandra hela tiden. Bättre att ta det säkra före det osäkra känner vi. Men nog om det nu. Veckan kommer att flyta på ändå och jag är tillbaka nästa vecka.

Stormen har passerat och det är lugnt och fint ute, men jisses vad högt vattenståndet är i ån som går utanför campingen. Den lilla bron som går över från campingen till ängen utanför är helt översvämmad.

Bilden ovan är tagen igår. När Jörgen sen var ute och gick på kvällen var vattnet än högre och hade begett sig in på campingen. Precis intill ån står där en dam med sin husvagn och hon var tvungen att byta plats tillfälligt för vattnet tog sig upp till hennes husvagn. Stackaren. Vi är dock förskonade vilket jag tycker är skönt. Vi står inte så nära ån.

Lite mat på bloggen också. Det brukar jag ju inte ha (eller hur??!!) så det tänkte jag att jag skulle bjuda på.

Färsk tortellini med spenat och ricotta och en sås med bacon (stekt i vår AirFryer), paprika, tomat, lök, kryddor och crème fraîche. Super duper gott var det. Jag älskar pasta. Märks det?! Nääää

Lev livet  /Lene