Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Ny månad och karantän!

En god morgon önskar jag dig du fina.

Det är den 1 februari och vi äntrar en ny månad på 2022. Herregud en hel månad har redan passerat. Det är inte klokt vad det susar förbi.

Här hemma har vi som du säkert redan vet karantän och Jörgen sov i stort sett hela dagen igår. Idag är han lite piggare. Febern har lagt sig, om än tillfälligt, det vet jag ju inte men han är piggare i alla fall, vilket är skönt. Sen kanske det bara är tillfälligt. Han kanske får ett bakslag, det har jag hört en del som varit sjuka som fått bakslag. Vi får se. Annars flyter karantänen på. Jag gör sysslorna här hemma och jag läser min bok, kollar på The Witcher emellanåt. Under gårdagen var det inte så mycket prat då Jörgen inte var så pratsam men det är ju förståligt. Vi får väl se hur pass pratsam han är idag.

Jag tänkte dela med mig av ett nytt Mindfulness tips.

Gå mindfult i nuet…

Gå en kort promenad utan mål. Experimentera gärna mellan att gå lite snabbare och mycket långsamt.
Känn varje steg du tar i hela din kropp.
Kan du känna hur det känns under dina fötter när du sätter ner hälen, rullar över foten till tårna.
Vad känner du i dina underben, knän, lår och höfter.
Hur upplever du känslan i hela din rygg vid varje steg.
I dina axlar, skuldror, nacke, huvud och armarna.
Känner du någon skillnad när du går snabbt eller långsamt?
Vad gäller tyngd, balans, tankar, känslor…
Var bara nyfiken på vad du upplever.

Lyssna på kroppen  /Lene