Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar

Tänk på andra också, inte bara ego!

God förmiddag finaste du…

Vi vaknar upp i husvagnen till ännu en dag i karantän. Vi har några dagar kvar…phu. Det är lite grått väder men jag tror vi kommer ta oss ut en liten stund nu mitt på dagen, då risken att vi möter någon är mindre. Frisk luft behövs och i värsta fall ställer vi oss utanför husvagnen en stund med en kopp kaffe. Det går bra det med.

Som du ser på bilderna är våren på väg med stormsteg och jag gillar det skarpt. Jag älskar när jag ser dessa vårblommor komma upp. Snödroppar kommer ju upp redan i januari och då är det inte vår, men det är en indikation på att våren är på väg. Me like.

Idag har jag inget planerat, men det är väl inte så konstigt heller tänker jag. Det är väl inte mycket lönt att planera. Jag kan ju inte göra något ändå. Hahaha vilken situation…fantastiskt.

Ellinore och hennes familj har allihopa gått igenom och fått corona. Nu är det Emelie och hennes familjs tur. Ludwig (deras minsta) var först ut och sedan har de andra fått symtom en efter en. Tråkigt, men så är det. Gilla läget och gör det bästa av det. Mamma och pappa har än så länge klarat sig och det är jag glad över.

Det är lite frustrerande att sitta i karantän men det är ju för att jag inte får göra det jag behöver eller vill göra. Jobba till exempel. Det vill jag göra, men det går ju inte. Vissa saker måste jag göra. Hämta vatten, tömma tankarna, diska. Men är där någon i diskrummet så går jag igen och kommer tillbaka senare. Dock är det sällan någon där när man kommer mitt på dagen. I och för sig har jag bara diskat en gång sedan Jörgen blev dålig. Vi försöker snåla så mycket vi kan med disk så jag inte behöver gå iväg för ofta och riskera något. Man måste tänka på sina medmänniskor också, inte bara på sig själv.

Jag vill avsluta med att visa salladen vi hade till maten igår. Den var jättegod. Isbergssallad, lite baby spenat, röd paprika, röd lök och päron som annars blir dålig. Jag ringlade olivolja över och svartpeppar på det. Så gott!

Må väl  /Lene