Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Dagen kan börja!

Godmorgon denna härliga tisdag. Det ser ut som solen ska skina idag och det gillas verkligen av mig. Vinden har mojnat så det verkar lite skönare ute. Dock är det endast +2 grader så värmen är inte här…än

Kaffet är upphällt i koppen och Nyhetsmorgon är igång på tv. Dagen kan börja.

Vad händer idag då? För min del är det naturligtvis först och främst jobba och när jag kommer hem ska jag tvätta. Inte det roligaste, men det är nödvändigt nu. Så det är bara att ta tag i det. Jörgen jobbar kväll denna veckan så jag är själv på kvällarna, men det är lugnt. Jag har att göra, så mig går det ingen nöd på.

Idag blir det ett Mindfulness tips så här kommer det:

Se på det nya med vänlighet med dig själv…

När du ställs inför något nytt – kanske en ny situation, en ny arbetsuppgift eller något annat kan det vara på sin plats att ge dig själv tillåtelse att inte ha så bråttom det tar tid att anpassa dig till det nya.
Och att ta en sak i taget.
Det är lätt att ställa höga krav och känna otålighet med att du inte är tillräckligt snabb med att lära dig det nya. Det är lätt att få självkritiska tankar när det inte går som du tänkt.
Prova då att ta en kort paus med några djupa andetag (om möjligt med slutna ögon)
Varje gång du andas ut säger du tyst till dig själv – ”Jag slappnar av och låter mina spänningar mjukna”…
Var öppen, nyfiken och tillåtande till att du inte kan och klarar allt som du kanske brukar göra.
Och tänk alltid på att vara vänlig och omtänksam gentemot dig själv.
Oavsett vad som sker!

Njut av dagen  /Lene