Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Någon minut hinns alltid med!

Solen skiner denna fantastiska tisdag morgon. Solen skiner men inte från en molnfri himmel. Det är lite disigt och molnigt, men solen tar sig igenom. Ingen blåst över huvudtaget. Det är en kanonmorgon det!

Jag sitter och avnjuter mitt morgonkaffe och slötittar på Nyhetsmorgon på Tv4. Jag hörde om de två kvinnorna som blivit dödade på Latinskolan i Malmö. Men vad är det som händer?!!! Vad är det för samhälle vi lever i just nu? Vad händer med folk? Jag förstår ingenting.

En lugn och nöjd Lene

Igår var jag för första gången i mitt liv hos en Osteopat. Jag vet inte direkt varför jag inte gått tidigare. Jag har kanske varit lite skeptisk, men nu hade jag möjlighet att göra det för en lite billigare peng än normalpris (det är inte billigt att gå dit kan man lugnt säga).
Än så länge känner jag att det var en positiv erfarenhet. Jag har, enligt osteopaten Pontus, mycket stressade muskler och organ som behöver lugnas ner och få lite mer ro för att smärtan ska kunna lägga sig en del. Han kan inte säga, vilket jag mycket väl vet, att han kan “bota” mig från min fibromyalgi. Det kan ju ingen lova eller säga att de kan. Men vi kan jobba tillsammans för att få ner smärtan och göra mitt inre lugnare än vad det är idag. En del organ och muskler är  “stissiga” som han uttryckte det. Mycket rörelse inuti. Visst är det spännande??!! Jag tycker i alla fall det. Jag ska börja med att återuppta mer meditation, mindfulness och yoga. Nu när jag jobbar har jag inte alltid orken att sätta mig för yoga en längre stund, men någon minuts mindfulness hinns alltid med. Det är bara att göra det. Kan jag dra ner på medicin, eller “bara” få ner smärtan ett, eller ett par snäpp så är jag glad.

Jag tänker att eftersom det är tisdag så bjuder jag på ett Mindfulness tips.

Prova att lyssna först…

Avsikten med övningen är att bara lyssna så att jag utan ansträngning kan reflektera tillbaka vad den som talar har sagt.
Rikta din uppmärksamhet till att bara lyssna på den som talar och då verkligen lyssna utan egna tankar om vad du skall säga sedan.
Låt det sjunka in och
Därefter kan du gå in på vad du vill säga.
Se vad du upptäcker!

Kärlek till alla  /Lene