Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar

Njut av dagen!

Söndag morgon, eller förmiddag och solen skiner. Dock inte från klarblå himmel, men hon är framme i alla fall och det gör mig glad. Det blåser inte speciellt mycket heller vilket det också gör mig glad. Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe med mannen i mitt liv framför mig. Snart ska vi gå ut och sätta oss i solen, så länge den är framme. Det är sagt att det ska bli molnigare vid lunchtid så vi passar på att njuta medan vi kan.

Denna söndag har vi absolut ingenting på agendan mer än att vi ska diska och jag ska plocka upp ren tvätt och lägga in. Annars ska vi bara njuta av denna härliga dag.

Igår gjorde Jörgen en fantastiskt god köttgryta. Vi gjorde en light-variant av Boeuf Bourguignon. Att jag skriver light-variant är för i originalet ska man ha rött vin men vi hade tyvärr inget rött vin hemma. Det hade vi helt missat. Men det blev supersmarrigt ändå och vi åt med god aptit. Han gjorde även potatismoset själv och det var precis lika smarrigt som grytan. Vilken middag!
Det blev en hel del över så vi tänkte vi skulle ha det idag också. Inget matsvinn här inte. Dessutom nu när maten är så pass mycket dyrare så måste vi tänka efter en gång extra så det inte blir något svinn som vi till slut måste slänga. Det vill vi definitivt inte.

Lev livet  /Lene