Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Tänk…55000 tankar om dagen!

Godmorgon….

Jag vaknar upp med hög smärta i ryggpartiet men tar mig upp ändock. Solen skiner och det blåser ingenting i sort sett. Det blir en bra dag trots allt.

Efter jobb idag har jag ingenting planerat så jag ska bara ta det lugnt idag. Förhoppningsvis kommer jag kunna sitta ute i solen en stund. Värmen vill inte riktigt visa sig än. Det är kallt på nätterna. Ner mot nollan eller lägre. Men det ändrar sig snart tror jag. Vill värmen komma på dagarna (som det var lite i mars) så blir jag riktigt glad. Solen skiner i alla fall och det gör mig lycklig.

Snart nog är det dags att köra mot jobb och när jag är klar på jobb ska jag hem och som jag sa, bara ta det lugnt. Kroppen behöver lite återhämtning. När Jörgen kommer hem blir det nog en liten promenad gissar jag. Det brukar han göra och då hänger jag på idag.

Det är tisdag så jag bjuder på ett Mindfulness tips.

Lägg märke till dina tankar…

Vår hjärna är gjord för att tänka över 55 000 tankar om dagen.
De flesta har du inte valt att tänka själv.
Tankarna kommer och går.
Genom att träna mindfulness blir du mer och mer medveten om dina tankar och har då också möjlighet att välja på vilket sätt du skall förhålla dig till dina tankar.
Kanske kan du se vilka tankar som suger energi och som du faktiskt mår bättre av att släppa taget om.
Stanna upp och observera dina tankar en liten stund.
Oavsett vilka tankar som dyker upp.
Acceptera att tanken dök upp och släpp sedan den tanken genom att rikta fokus på din andning.
Växla mellan att observera tankar och andingen.
Prova får du se!

Lev väl  /Lene