Campingliv & natur, Familjen, Tankar

Någon fyller år och livet leker!

Hej svejs,

Jag ber om ursäkt att jag inte skrivit på ett par dagar men jag har i ärlighetens namn inte orkat. Jag har varit dålig och hemma från jobb på grund av superont i halsen fram och tillbaka och även likadant med huvudvärk. Sen kom hosta och därefter förkylning.
Jag jobbade igår och har jobbat idag också, nu är det back to business… I am alive and kickin, även om både förkylning och hosta, plus ibland ont i halsen är kvar. Men jag känner mig starkare nu. Jag har inte haft någon ork alls att göra någonting, knappt att göra mat till mig själv. Jag har liksom bara suttit och tittat på när andra “jobbat”.

Idag fyller denna fantastiska kvinna 31 år. Det är vår äldsta dotter, Emelie som har sin dag idag. Jadå, vi har bara producerat skönheter (om du frågar mig då alltså). Stort Grattis på din dag min fina dotter.

I helgen gjorde Jörgen fint med allt i förtältet så nu har vi mysigt där ute. Nu har vi bara en sak kvar att fixa, men det berättar jag om senare. Vi har inte fått tag i materialet vi behöver för det än, så du får hålla dig.

Min man är inte klok han!
I söndags kände jag mig så pass okej med orken, så jag följde med Jörgen ner till vattnet när han skulle premiär doppa sig. Ja jisses vad kallt vattnet är just nu (jag gick i med fötterna). Han gissade på att det är typ +8 grader eller något. Brrrr säger jag bara. Men jag ska erkänna att jag faktiskt är sugen på att testa.
Tror du jag vågar?

Det är tisdag och jag bjuder som jag brukar på ett Mindfulness tips.

Laga mat med full närvaro

För att vara fullt närvarande – börja med att stänga av elektronik som inte hör till själva matlagningen, ex ljud från smartphone, surfplatta, dator, TV eller radio.
Prova också att göra alla förberedelser under tystnad.
Öppna upp dina sinnen – främst syn, känsel/beröring, doft och smak i alla delar du gör. Gör det fullt ut och med ett sinne i taget!
Det är oundvikligt att tankar eller andra distraktioner gör att du för en liten stund förlorar fokus. För då tillbaka din uppmärksamhet på dina sinnen…gång på gång.
Se om du upptäcker något nytt när du lagar mat på deta sätt.  Ju högre närvaro desto högre kvalitet.

Må väl  /Lene