Campingliv & natur, Inspiration, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Denna underbara sol!

Det är tisdag idag och jag har inte bloggat tidigare idag på grund av att jag haft ont i huvudet.
Morgonen började med regn. Regn till och från hela förmiddagen faktiskt. Strax efter lunch sprack det upp och solen tittade fram även om mörka moln visade sig på sina ställen så började det inte regna igen. Sedan har hela eftermiddagen varit hur fin som helst. Jag har suttit ute, eller varit ute hela eftermiddagen. Helt underbart.

När Jörgen kört till jobb, bytte jag om och tog mig en riktigt rask promenad. Det var varmt, men superskönt.

När jag kom tillbaka så satte jag mig och eftersvettades i solen med musik i lurarna, vatten i flaskan och inväntade en man som skulle komma och titta på en av husvagnarna i “gatan” som ska säljas. Jag hade blivit betrodd med nyckel till husvagnen och skulle öppna för mannen som kom. Vilket också skedde.

Därefter bar det av till diskrummet för att diska upp efter gårdagens middag och sedan hoppade jag in i duschen. Solen sken från en blå himmel när jag kom ut ur duschen och var klar så jag satte mig ute och njöt av denna underbara sol. Nu börjar solen gå i moln så jag tänker att jag går in och bloggar lite.

Det är ju tisdag som jag skrev och tisdag innebär Mindfulness tips.

Lägg märke till prestationstankar…

Med mindfulnessträning utvecklar du en kvalitet av att vara vaken, närvarande och accepterande till det som händer just nu.
Det ger en ökad möjlighet till insikt om dig själv och ditt beteende och hur du svarar an på det som händer både inom dig och i relation till andra.
Träna denna vecka på:
Att lägga märke om du har inre prestationstankar eller ”vardagstävlar” i det tysta med dig själv och andra i din omgivning.
Du kan då fråga dig själv.
Vad leder detta ”inre tävlande” till? Blir jag mer lugn, lycklig och tillfreds? Eller mer stressad, missnöjd och kritisk?
Tänk på att vara varsam och vänlig i din inställning till det du upptäcker, och ha överseende om allt inte blir såsom du tänkt dig. Du kan gärna prova någon övning i medkänsla med sig själv och andra som en fortsättning på detta råd

Må väl  /Lene