Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Det ska va gött å leva!

Godmorgon, godmorgon…
Vart i världen du än befinner dig så önskar jag dig en fantastisk tisdag.

Själv gick jag upp med tuppen känns det som.
Jag är i huset för att ta emot en glasmästare som ska byta ett fönsterglas som inte mår så bra. Han har inte kommit än. Jag sitter här i min loneliness och sippar på mitt morgonkaffe, så han är hjärtligt välkommen när som. Inte för att han ska dricka kaffe med mig…nej han ska byta ett fönster sedan beger han sig till nästa uppdrag. Och jag kör igen. Jörgen behöver bilen senare.

Vad händer idag?
För min del så skulle jag egentligen klippa mig men fick ändra tiden då jag skulle ta emot glasmästaren, så jag har faktiskt inte något annat bokat idag. Kanske att jag tar mig en rask promenad i eftermiddag. Det vet man aldrig. En lugn och skön dag ligger framför mig vilket fall som.

Min tidning har kommit så jag ska sätta mig och titta i den också.
Först lite kaffe och nybakade bullar som jag hade med mig. Jag köpte med mig brötchen som vi köper på Lidl, 5 stycken för 10kr är precis lagom pris tycker jag. Och dessa Brötchen är så oerhört goda. Nå, nu vet jag inte om de verkligen heter brötchen (förmodligen inte) eftersom det betyder bulle på tyska men det är vad vi alltid sagt när jag och min syster var med mamma och pappa i Tyskland och Österrike när vi var små och då fick vi dessa bullar. Du vet… det ska va gött å leva!

Jag tänker även bjuda på ett Mindfulness tips idag.

Följ några andetag när du är under situation under press…

Det uppstår en situation där du hamnar under press.Försök att stanna upp.
Följ några andetag och hur de känns för att lugna sinnet.
Prova att helt enkelt se situationen som den är.
Lägg märke till tankar som kommer och att du kan släppa dem som förvärrar läget.OK, du kanske fortfarande är under press och det kan kännas obehagligt. Men det är allt! Du behöver inte hantera de extra negativa tankar och känslor som ditt sinne lägger till. Bara låt dem vara, om det är möjligt.
Prova får du se!

Låt kärleken styra  /Lene