Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag har nog kommit av mig lite…!

God eftermiddag kära du…

Idag startade jag dagen med ett oerhört skönt yogapass. First Camp har yogapass måndagar och fredagar här på campingen och jag kom dit för första gången idag. Så härligt att starta upp dagen på detta viset. Det visste jag ju sedan tidigare men jag har nog kommit av mig lite när det gäller yogan. Jag gör den inte lika frekvent som tidigare. Men nu ska det bli ändring på det minsann.

Jörgen har nu kört till jobb och jag sitter och bloggar. Det är 22 grader ute, solen skiner från en blå himmel och det blåser endast lite grann. Kanske….bara kanske att jag tar mig ner till vattnet för ett dopp. Jag får se hur jag gör. Har inte riktigt bestämt mig än.

Igår blev det äggröra med lite rökt kalkon och persika i bitar. Så himla gott blev det. Enkelt och en bra middag när det är varmt ute. Det är fullt tillräckligt för mig. Jag är ändå inte särskilt hungrig när det är varmt ute. Aptiten kommer liksom inte till mig. Men äta måste jag ju så det gör jag. Lätt mat.
Idag blir det en Billys pizza, hawaii. Det räcker gott för mig.

Någon gång i denna veckan ska jag testa göra egen pasta på två ingredienser. Bladspenat och vetemjöl. Får se hur det blir. Jag återkommer med rapport.

Eftersom det är tisdag kör vi ett Mindfulness tips tycker jag.

Använd aktiv andning för att komma ner i varv

Stå upp eller sitt upprätt.
Ta ett stort andetag – känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp – i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken.
Håll en kort stund och upplev känslan av att vara uppfylld av andetaget.
Sänk axlarna och släpp sedan så långsamt du kan ut luften ur dina lungor igen.
Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.
Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?
Upprepa övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

Lev gott och må väl  /Lene