Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar

En överraskning som kommer senare!

Godmorgon torsdag…

Igår var en varm dag och då blev det en dag som bilden visar. Inte mycket gjort med andra ord.

Jag skulle bloggat igår men kunde tyvärr inte för jag kom inte in på min blogg på grund av olika anledningar. Men idag kommer jag in och då blir det blogg av minsann. Så nu jädrar i hoppet, nu kör vi!

Igår spelade damerna fotboll mot Schweiz och de vann. Heja Sverige! Sedan skulle jag se ett avsnitt av Game of Thrones (GOT) men det hackade så mycket så jag struntade i det. Det blev bara ett halvt avsnitt, sen gav jag upp. Nya tag idag då. Även om jag inte tror Sverige spelar idag, de har nog vilodag så är det andra lag som spelar. Ja jag vet, jag har blivit en nörd, men det får jag blivit i så fall. Inte mer med det.

Det blåser en hel del idag och har gjort så hela natten, men än så länge skiner solen och det gillar jag.
I eftermiddag kommer William och Ludwig hit. Vi ska ha dem över helgen och det ska bli supermysigt. Vi hoppas det blir väder så vi kan vara ute mycket för vi har planerat bad, lek på lekplatsen, skate parken och en massa annat.Vi får se vad de vill göra. Vi har en liten överraskning till dem men den berättar jag inte om nu. Det kommer senare.

Igår testade jag för första gången att göra pasta själv. Du ser en bit av pastan på andra bilden under tomatbiten nere till vänster. En grön liten “klump”. Denna pastan var väldigt lätt att göra. Det är två ingredienser, babyspenat eller mangold och vetemjöl. That’s it. Så mixar du det till en deg som inte är för kleggig, tar upp den och gör en boll av den. Sedan plattar du till den i lagom tjocklek. Koka upp vatten med salt i och klipp ner små klumpar av degen i vattnet. Låt koka i cirka 5 minuter. Hur enkelt som helst och gott. Till det hade jag enbart grönsaker, babyspenat, tomater, zucchini, avokado. Lite olivolja ringlat över, en klick crème fraîche och svartpeppar överst.

Kärlek till alla  /Lene