Familjen, Tankar

Det är fantastiskt!

Godmorgon lillördag, mitt i veckan eller vad du väljer att kalla det. Onsdag är det i vilket fall som.

Idag har vi Hailey hos oss och då börjar dagen inte alltför sent. Jörgen sover ännu på grund av att han behöver sova för han ska jobba ikväll.

Men Hailey och jag är igång och hon är i full fart med att bygga en båt av saker som egentligen ska slängas. Senare ska vi ner och hälsa på Yessi (campingens maskot) och leka på lekplatsen. Eller ja hon ska leka och jag ska titta på.

Igår fick jag besök av pappa.
Det var så lustigt. Jag satt ute och njöt i solen så kom det en trollslända flygande och satte sig på den vi har och torkar av skorna på. Den lyfte och satte sig igen, lyfte och satte sig igen. Jag tänkte i mitt stilla sinne att om du flyger och sätter dig på min fot så är det du pappa.
Direkt efter flög den och satte sig på min stortå och där satt den i flera minuter helt stilla med kroppen och vingarna, men huvudet rörde sig från sida till sida. Den lyfte ett par gånger och flög ett litet varv men satte sig på tån igen. Rätt som det var flög den upp och satte sig tillrätta på min mobil. Och där satt den. Den kramade med “benen” om mobilen, vingarna lade sig ner mot sidorna och den satt stilla. Jag pratade med den och frågade om det var pappa. Det såg faktiskt ut som om den log. Jag kunde komma så nära att jag såg  den le. Den lade huvudet från sida till sida och öppnade munnen precis som den sade något.
Det var ett magiskt ögonblick. Helt fantastiskt. Nu vet jag att pappa har det bra och att han finns här omkring oss. Vakar över oss alla…

 

Igår glömde jag helt att lägga in ett Mindfulness tips så jag gör det idag istället.

Var nyfiken på andningen…

Sätt dig i en bekväm position med ryggen rak och slut ögonen om det känns bekvämt.
Bara sitt och lägg märke till din andning under en stund.
Hur är ditt andetag just nu? Är det kort, långt, hårt, mjukt, snabbt, långsamt, jämt eller ojämnt?
Bara nyfiket observera ditt andetag just nu – utan att ändra det på något sätt.
Lyssna nu till ditt andetag.
Vad hör du?
Är ditt andetag viskande, brusande, väsande, susande eller något annat?
Hur känns luften som strömmar in och ut med ditt andetag?
Varm, sval, torr, fuktig eller något annat du upptäcker?
Om dina tankar far iväg till något annat så tar du bara mjukt och vänligt tillbaka uppmärksamheten till ditt andetag. Att nyfiket observera din andning under en kortare eller längre stund ökar din koncentrationsförmåga och ökar din förmåga att vara mer närvarande i det du gör.
Upprepa övningen gärna varje dag och upptäck skillnaden.

Omfamna kärleken  /Lene