Campingliv & natur, Mat & recept, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Ikväll blir det galaj!

Godmorgon onsdag, mitt i veckan, lillördag, lillepatteklappardan. Kärt barn har många namn.

Idag ska det bli 27 grader och imorgon är det tänkt bli 31 grader. Ja jisses vilken värme. Det kanske till och med blir ett eller annat bad i havet, vem vet.

Ikväll blir det galaj!
Vi ska ut på “vår årliga” middag med Kerstin och Kent, en av våra fina säsongsgrannar här på campingen.   Det blir samma restaurang som förra året, alltså La Caravelle här ute på Limhamn. Det ska bli så mysigt.

Jag kom på att jag glömde Mindfulness tipset igår, precis som förra tisdagen, så det presenterar jag längre ner i bloggen i detta inlägget.

Igår var jag som du vet, med som smakråd åt Ellinore och jag tror hon blev nöjd med de råd hon fick. Hailey var också med och hon tyckte det var döööötradigt att vänta. Hon ville bara fika. Och fika blev det såklart.

Hailey fick en Hallon cheesecake med en Frapino med smak av jordgubbe/vit choklad. Visst ser den smarrig ut?!

Ellinore och jag tog varsin Islatte. Hon med vaniljsmak och jag utan extra smak. Det är min Focaccia du ser på bilden. Det var min frukost. Nomnom

Jag måste bara avsluta bilderna med att visa vår lilla paprika. Den växer och växer. Jag har inte en aning om när man kan skörda den, men säkert inte än i alla fall.

Nu till dagens Mindfulness tips

Minska spänningar genom att lyssna på kroppen…

Börja med att rikta din uppmärksamhet till din kropp där du befinner dig just nu – oavsett om du sitter, står eller ligger ner.
Känn in kroppens kontaktpunkter mot underlaget.
Lägg sedan märke till hur det känns i dina: fötter, ben, mage, bröstkorg, axlar, armar, nacke, ansikte och sist hela kroppen.
Uppmärksamma de förnimmelser som finns i din kropp när du flyttar uppmärksamheten från kroppsdel till kroppsdel.
Finns där några spänningar, smärta eller värk?
När du upptäcker en spänning kan du stanna till och ta några lugna medvetna andetag samtidigt som du behåller din uppmärksamhet på spänningen. Se om du upptäcker någon förändring – sedan går du lugnt vidare med din uppmärksamhet genom kroppen.
Du kan gärna upprepa övningen flera gånger under den kommande veckan och tänk på att inte förvänta dig något speciellt – se vad du upptäcker!

Jag önskar dig en fantastisk onsdag

Kärlek till alla  /Lene