Lene filosoferar!

Betalt samarbete med Göta Energi

Lånad bild från FB

Igår satt vi och tittade på tv när MFF spelade så mörknade det och började blåsa. Nu kommer regnet sade vi och det gjorde det. Regn och åska till och från resten av kvällen. Men det behövdes verkligen, så det var välkommet. Det rensade upp lite av den kvava luften vi haft under dagen. Idag är luften lite “klarare” känner jag.

Idag har jag inte mycket bokat innan Jörgen kommer hem. Jag ska tömma toa tunnan och fylla på dricksvatten, sedan när han kommer hem ska vi köra och handla. Så ser nog min fredag ut faktiskt.
En lugn och skön dag, vilket jag behöver just nu.

Lene filosoferar…

En sak jag funderar på och säkert många med mig, är de ökade priserna på ditt och datt numera. Och allt skyller de bland annat på kriget i Ukraina. Ja så kan det vara, att det är en stor bidragande orsak. Men kan man skylla på det varje gång? Tja, jo, njae…nå det kan man kanske. Men jag är skeptisk att det skulle vara den orsak som gör att allt höjs. Eller i stort sett allt.

Maten har ju blivit svindyr. De propagerar att man ska äta mer frukt och grönsaker. Hur ska man ha råd till det?

Dels är frukt och grönt för tillfället så dyrt. Inte bara frukt och grönt utan kött, vetemjöl…ja det mesta i matväg. Vi måste verkligen tänka efter vad vi handlar nu och många gånger blir det i köttväg färs, falukorv, annan sorts korv, kycklingfilé och lite annat. Men inget “fancy” alls tycker jag.

 

Och elen ska vi inte prata om. Där är verkligen något som också gått upp rejält i pris. Elen har blivit rent ut av svindyr. Idag gäller det verkligen att kolla efter och jämför. Jämför, jämför, jämför som de säger i reklamen.

Det finns ju en hel del olika leverantörer.
Vad finns det för några då och finns det någon leverantör som levererar ett billigt avtal?
Jo, det måste det väl finnas… Göta Energi, Telge Energi, Vattenfall kommer jag på just nu.

Jag tänker lite på hur folk ska klara sig när elen är så dyr? Värme under vintertid måste vi ha. Visst finns det  många som kan värma sitt hus med kamin eller liknande, men vi som inte har det då? Vi som faktiskt är beroende av elen för värmens skull. El är dessutom inte bara för uppvärmning, utan så mycket mer.

Jag tänker på de stackars pensionärerna som inte har mycket klirr i kassan. Man kan liksom inte stänga av elen på vintern. I vissa delar av världen går det men inte under vintertid i Sverige inte. Man kan skruva ner värmen så mycket det går och det gör vi också för vi tycker inte om när det är för varmt, men så känner inte alla det och allra helst inte äldre människor som ofta har dålig blodcirkulation och därmed behöver lite mer värme.

Därför är det skönt att veta att det faktiskt finns de leverantörer som månar om att folk ska kunna teckna ett billigt avtal och vara nöjd med det. Det gäller att vara noggrann och kolla. Idag måste man vara om sig och kring sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *