Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Arla morgon!

Godmorgon hela världen… Denna arla morgon.

En fantastisk morgon tornar upp sig. Jag sitter i förtältet med en del av “fönsterna” nere och lyssnar på fåglarna medan jag dricker mitt morgonkaffe. Så rofyllt och mysigt.

Jag har redan gjort mina måsten med att plocka undan och lite annat. Ja jag vet, klockan är inte ens 7 på morgonen men jag passar på att göra det mesta av mina måsten innan värmen kommer. Och även idag ska det blir varmt. Det ska bli upp mot 27 grader idag och imorgon upp mot 29 grader.

Jag njuter i fulla drag av denna värmen men ojojoj vad den tar på en. Jag är helt slut på kvällarna även om jag kanske inte gör så mycket mitt på dagen. Jag har full förståelse för dem som jobbar och är trötta på kvällen. Full förståelse. Och även om jag till viss del lider lite grann då mina värmeböljor (läs vallningar, klimakteriebesvär) blir värre i värmen så njuter jag samtidigt enormt mycket för detta gör så gott på min smärta. Ja, vilket ska det vara…pest eller kolera?! Jag undrar sa en flundra…om gäddan är en fisk…

Igår var det tisdag och jag bloggade inte. Ber om ursäkt för det, men jag hade inte alls energin till det. Inte ens på morgonen. Så Mindfulness tipset kommer idag istället. Håll tillgodo…

Ta semester från GÖRA-läget…

Göra-läget är bra – det blir saker gjorda!
Vi behöver dock inte vara i GÖRA-läget hela tiden.
Att ta en paus innebär att skifta från att GÖRA till att VARA en liten stund.
När vi är i VARA-läget ska vi helt enkelt bara vara Här och Nu just i ögonblicket, fullt närvarande, avslappnade men alerta.
Att bara sitta tyst en stund och känna efter hur du känner dig i kroppen och i sinnet.
Bara vara och inte behöva göra någonting.
Se vad du upptäcker!

Älska livet. /Lene