Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

En mysig förmiddag!

Godmorgon kära du…

Det är tisdag och det innebär ju ett Mindfulness tips och det kommer i slutet av inlägget.
Vilken känsla jag vaknar med… Huvudvärk vaknar jag med men detta underbara väder överväger så mycket. Visst är det fantastiskt att det fortfarande är så pass varmt och soligt som det är?! Det är redan 18 grader och det ska bli upp till 24 grader idag.

Jag har inte något specifikt bokat idag så jag ska ta dagen som den kommer. Jag har nog inte ens några direkta måsten idag. De gjorde jag igår. Så det ska bli en mysig förmiddag med min älskade man och sedan ska jag njuta av eftermiddagen och eventuellt, kanske ta mig ett dopp i havet.

När det gäller dopp i havet så har jag en förhoppning att jag ska klara i varje fall ett dopp om dagen så länge jag kan och vågar. Med vågar menar jag att vattnet blir ju trots allt kallare och kallare så så länge jag vågar doppa mig i det kallare vattnet kommer jag vara otroligt stolt över mig själv. Vi får se hur det blir. Igår blev det dock ett dopp och jag gissar att det var kring 21-22 grader. Jätteskönt!

För dig som undrar hur jag mår efter min pappas bortgång och begravning så är det okej med mig. Jag har mycket tankar om pappa och ser honom ofta i huvudet och det ser jag som positivt. Han hälsar på mig i huvudet och säger till mig att allt är bra. Han har det bra och ser över oss alla. Han har ju varit och hälsat på mig ett par gånger och han finns alltid med mig, med mamma och alla andra. Jag älskar dig pappa och du finns alltid i mina tankar. 

Så nu till mitt tips….

Medvetna val…

När något händer som gör dig upprörd, irriterad eller arg….
Stanna upp, ta tre djupa andetag. Observera vad som händer i dig; i kroppen, i dina tankar och känslor. Kan du påverka situationen? Vill du det? Eller skall du låta den vara? Vad är klokast just nu?
Det är bara du själv som bestämmer över hur du skall reagera på dina känslor. När du ökar medvetenheten om dina känslor och hur du agerar i olika situationer blir du mer balanserad och agerar klokare.

Lev väl  /Lene