Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Tisdag… Och så är det!

Tisdag eftermiddag och jag skriver ganska sent. Så blir det ibland. Det har inte varit en alltför god morgon för min del då jag har en migränliknande huvudvärk.

Jag kan inte påstå att jag känner mig så värst tuff idag. Jag får hålla mig inomhus. Som bäst sätta mig i förtältet och dra för vissa gardiner så inte solen kommer in. Det gör mer ont i huvudet när jag är utomhus och det gör ont att blinka. Men jag försöker tänka positivt ändå.
Som pappa alltid sade till mig… Huvudvärk? Bra, då vet du att du har något innanför skallbenet. Och det stämmer ju. Så även om jag har en nedrans huvudvärk är jag tacksam då jag vet jag har något innanför skallbenet. Alltid något positivt… även i det negativa. Så är det! Nog om min skalle nu.

Jag tänkte bjuda på ett Mindfulness tips idag och jag tänker själv utöva lite mindfulness då det förhoppningsvis hjälper mig denna tisdag.

Ta små pauser i vardagen….

Unna dig små pauser under dagen för att verkligen stanna upp och inte bara byta aktivitet. Det är så lätt att ta med en kopp kaffe till skrivbordet eller till och med lunchtallriken.
Prova att göra en paus för avkoppling och gör det som är möjligt och mest hjälpsamt för dig just nu. Och känn efter vad din kropp behöver, kanske 5 minuter i friska luften eller en kort promenad, ligga ner en stund och bara blunda och andas, kanske några medvetna sträckningar med djupa andetag? Och tar du kaffet så passa på att njuta med alla sinnen – doft, smak, värmen etc.
Hur känns det före- hur känns det efter. Upplev skillnaden av en medveten paus.
Prova får du se!

Lär av livet  /Lene