Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Jag är van!

Godmorgon onsdag…lillördag….mitt i veckan.
Jajamensan, idag är det onsdag och jag är uppe i någorlunda tid.

Jag var nämligen tvungen att gå upp i tid för jag skulle ringa till VC och försöka få en akuttid för min UVI. Jag fick ingen tid igår och då är det bara att härda ut natten och ringa nu på morgonen. Och det lyckades minsann. Jag fick en tid kl 13.45 så Jörgen kör mig dit innan han ska till jobb.

Det innebär att det inte blir något dopp idag heller. Vi konstaterade att vi har doppat oss i stort sett varje dag i 3 veckors tid. Förra måndagen blev det inget dopp och inte igår heller på grund av min UVI. Tyvärr blir det inget idag heller då jag inte fått någon medicin än, men sen hoppas jag att vi kan doppa oss igen. Vi får se.

Så en dag då jag inte hade något bokat i kalendern blev uppbokad ändå. Ja så blir det ibland. Det är bara att gilla läget. Det var ju inte direkt planerat att jag skulle få UVI tänker jag. Men jag är van vid att få det titt som tätt.

Jag kom på igår kväll att jag glömde helt bort att lägga in ett Mindfulness tips. Så jag fixar det idag istället.

Tag små pauser i vardagen…

Att stanna upp och ta sig tid för mindfulnessövningar är ett sätt att visa omsorg om sig själv.
Ge dig själv ett varsamt uppvaknande varje morgon.
Ta kontakt med din andning just när du vaknat upp. Följ uppmärksamt några andetag hela vägen in och hela vägen ut – innan du stiger ur sängen.
Lägg märke till eventuella ljud och ljuset i och utanför rummet.
Notera skillnaden i uppvaknandet och din inställning till dagen som kommer, om du övar på detta sätt under en period.
Gör detta med ett varsamt och vänligt förhållningssätt mot dig själv.

Ett bra tips tycker jag.

Må väl  /Lene