Campingliv & natur, Tankar, Yoga Mindfulness & Yoga2home

Uppe i ottan?… men ändå lite försenad!

Godmorgon på dig…och alla andra

Vilken underbar morgon vi vaknar upp till. Solen skiner från en lite molnig himmel (dock så ser man mer blå himmel) och lite blåst.
För mig kändes det som jag var uppe i ottan även om klockan bara var 6.45 när jag gick upp. Det är dags att serva bilen och det gör vi i Eslöv där vi köpte bilen. Så det blir till att gå upp i tid. Jag måste ha varit trött eller förvirrad imorse för jag körde fel håll. Haha inte helt konstigt när det gäller mig. Jag måste suttit i tankar. Nåja jag kom fram i alla fall och det är huvudsaken. Något, lite försenad men ändå.

Idag är detta mitt måste, att lämna in bilen. Något annat har jag faktiskt inte på agendan. Det gör inget. Serva bilen är tillräckligt känner jag. Och jag ser fram emot en lugn dag och en förmiddag med min älskade make där vi pratar lite och bara tar det lugnt. Sådana dagar är härliga och faktiskt om du tänker på det nödvändiga.
Jo så är det ju… avkoppling och stilla ro är nödvändigt. Dels för att ladda batterier och för att rensa hjärnan och slappna av i kroppen så du klarar av all stress du utsätts för i vardagen. Därför tänker jag bjuda på ett Mindfulness tips här och nu…

När du har för mycket – stanna upp

Rikta din uppmärksamhet som en strålkastare inåt – till kroppen – till FÖTTERNA och fotsulornas kontakt med golvet.
Tag några medvetna andetag.
Räkna till 5 på inandningen och 8 på utandningen. FOKUSERA PÅ HUR ANDNINGEN KÄNNS vid näsborrarna – hela vägen IN ner i buken och UT igen.
Följ ytterligare några andetag tyst för dig själv…= minimeditation i en stressfylld vardag…
Hur känns det efteråt?

Må väl  /Lene